Ułóż kostkę (dalej „aplikacja”) to samodzielna aplikacja do skanowania kostki i nauki jej układania. Nasza zasada jest prosta: Twoje dane zostają na Twoim urządzeniu. Aplikacja nie ma serwera, nie wymaga zakładania konta i nie zbiera, nie wysyła ani nie sprzedaje żadnych danych osobowych.
Aplikacja nie zbiera żadnych danych osobowych ani danych o użytkowaniu: nie ma systemu kont, analityki zachowań, śledzenia reklamowego ani zewnętrznych SDK statystycznych. Jej etykieta prywatności w App Store brzmi „Nie są zbierane żadne dane”.
Rozpoznawanie przez skanowanie wymaga aparatu, aby uchwycić kostkę trzymaną w dłoni. Obraz z aparatu jest przetwarzany w czasie rzeczywistym wyłącznie na Twoim urządzeniu: aplikacja od razu rozpoznaje rozmiar i kolory kostki, a każda klatka jest domyślnie natychmiast odrzucana. Nic nie jest zapisywane jako zdjęcie ani film i nigdy nic nie trafia na żaden serwer. Dostęp do aparatu możesz cofnąć w każdej chwili w systemowych Ustawieniach; pozostałe funkcje, na przykład trening z mieszaniem, będą działać dalej.
Ekran skanowania ma domyślnie wyłączony przełącznik „nagrywanie diagnostyczne”, służący do badania problemów z rozpoznawaniem: gdy jest włączony, przycięte do środka klatki skanowania są zapisywane w katalogu aplikacji na Twoim urządzeniu (możesz je obejrzeć i usunąć w aplikacji Pliki; zachowywanych jest tylko kilka ostatnich skanowań). Te pliki diagnostyczne również nigdy nie są wysyłane — należą wyłącznie do Ciebie, chyba że sam(a) udostępnisz je przez aplikację Pliki. Wyłączenie przełącznika kończy zapisywanie.
Zarówno subskrypcja, jak i zakup jednorazowy odblokowujący skanowanie i układanie odbywają się przez App Store firmy Apple. Dane płatnicze (numer karty, adres rozliczeniowy itp.) przetwarza Apple i nigdy nie są one dostępne dla aplikacji. Stan zakupu jest weryfikowany lokalnie na urządzeniu za pomocą mechanizmów udostępnianych przez Apple. Jak Apple postępuje z Twoimi danymi, opisują Zasady ochrony prywatności Apple.
Aplikacja przechowuje jedynie dwie niewielkie informacje o stanie:
Znacznik „pełnego bezpłatnego przejścia” jest przechowywany w pęku kluczy (Keychain) Twojego urządzenia i synchronizowany między Twoimi własnymi urządzeniami przez Twój magazyn klucz-wartość iCloud; pamięć podręczna stanu zakupu pozostaje wyłącznie w ustawieniach aplikacji na tym urządzeniu. Żadna z nich nie zawiera informacji pozwalających Cię zidentyfikować i nie możemy ich odczytać — dane iCloud należą wyłącznie do Twojego konta Apple. Dane aplikacji, na przykład wyniki treningów, także pozostają tylko na Twoim urządzeniu.
Aplikacja nie zawiera żadnych zewnętrznych SDK, sieci reklamowych ani usług analitycznych. Jedynym podmiotem zewnętrznym jest Apple (App Store i iCloud).
Aplikacja nie zbiera danych osobowych od żadnego użytkownika, w tym od dzieci. Zakupy w aplikacji podlegają kontroli rodzicielskiej systemu, na przykład funkcji „Poproś o zgodę”.
Jeśli te zasady się zmienią, zaktualizujemy tę stronę i zmienimy datę wejścia w życie u góry. O istotnych zmianach poinformujemy w opisie aktualizacji aplikacji.
W razie pytań o te zasady lub o Twoją prywatność napisz do nas: himengqiang@qq.com